Gazprombank preuzima Novu kreditnu banku Maribor?

Bez autora
Oct 03 2012

Gazprombank će, prema informacijama Financi, dokapitalizirati i kasnije preuzeti Novu kreditnu banku Maribor (NKBM). Odgovor na pitanje zašto bi se Rusi uopće zanimali za drugu banku u Sloveniji, možda leži u činjenici da je banka vlasnik licenci koje im osiguravaju širenje na druga tržišta. Slično je prije mjesec dana učinila i ruska banka Sberbank, koja je kupila istočnoeuropsku mrežu austrijske Volksbanke. NKBM-u do kraja godine treba, zbog zahtjeva europskih regulatora banaka za potrebnu adekvatnu veličinu kapitala, barem 100 milijuna eura svježeg kapitala. Država, koja ima u vlasništvu ukupno 25,7 posto NKBM, navodno u njenoj dokapitalizaciji neće sudjelovati.

Gazprombank preuzima Novu kreditnu banku Maribor?Gazprombank će, prema informacijama Financi, dokapitalizirati i kasnije preuzeti Novu kreditnu banku Maribor (NKBM).

Odgovor na pitanje zašto bi se Rusi uopće zanimali za drugu banku u Sloveniji, možda leži u činjenici da je banka vlasnik licenci koje im osiguravaju širenje na druga tržišta.

Slično je prije mjesec dana učinila i ruska banka Sberbank, koja je kupila istočnoeuropsku mrežu austrijske Volksbanke.

NKBM-u do kraja godine treba, zbog zahtjeva europskih regulatora banaka za potrebnu adekvatnu veličinu kapitala, barem 100 milijuna eura svježeg kapitala.

Država, koja ima u vlasništvu ukupno 25,7 posto NKBM, navodno u njenoj dokapitalizaciji neće sudjelovati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik